Vecka 12 (11+5)

I går ringde läkaren på MVC och sa att jag hade höga sköldkörtelprover, hon ville att jag skulle lämna nya prover nästa vecka. (jag glömde att fråga hur högt)

Jag har googlat lite på sköldkörtel och gravid men det finns bara artiklar om de som haft höga värden innan. Det har ju inte jag.

Vet ni något om det?

I övrigt mår jag ganska bra, illamåendet har försvunnit och kommer bara i bland på kvällen. Jätteskönt! Trött såklart och hungrig och den eviga mensvärken. 

Dagen till ära ska jag faktiskt ha en mammatröja på mig med ett litet knytsnöre under bysten. Jag har provat den varje morgon nu men den har åkt av och ersatts av mina vanliga kläder. Mina vanliga kläder inte sitter snyggt längre, jag ser ju inte gravid ut utan fortfarande lite småtjock.

Så i dag är en stor dag, nu ska jag ha den på mig!

Sen ska jag hälsa på apoteket och kika efter de där stödstrumporna ni tipsade om, tack gulliga ni!

*****
Jag har glömt och berätta om Robban, han får ju ursofalk (mot gallsyror) varje dag och kortison varannan dag. Jag tycker verkligen han har piggat på sig, nu är han nästan som förr. Väldigt skönt även om han nu är lite för aktiv för en trött matte som inte hänger med i hans tempo :)

Om 2 veckor ska vi på återbesök och lämna prover.

****
I går var jag på KBT för första gången, jag tyckte hon var bra. Vi gick igenom praktiska saker och gjorde målformulering. Hon frågade lite och fyllde i luckor. Tänk att 45 minuter går så fort! Vi ska ses 10 ggr till att börja med, så nästa fredag är det dags igen.





Kommentarer

  1. Man kan få problem med sköldkörteln under graviditet trots att man aldrig har haft problem sedan tidigare. Du kommer troligen att få levaxin utskrivet för att sänka TSH-värdet och sedan följa upp med blodprov ca var 4:e vecka under graviditeten. Högt TSH kan påverka fostrets neurologiska utveckling så därför screenas de flesta gravida för att man snabbt ska fånga upp eventuella förändringar. Om du aldrig har haft problem tidigare så går sköldkörteln oftast tillbaka till normala nivåer igen efter förlossningen (fast ibland blir det tillfälligt tvärtom, så det är viktigt att du tar de uppföljande blodproverna efter förlossningen).
    Förhöjda TSH-värden kan bl.a. ge trötthet, sömnproblem, depression och ångestsyndrom, så vem vet, kanske kan medicineringen även hjälpa lite när det gäller din sömn och GAD.

    Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade jag ingen aning om! Oj! Hoppas de kan hjälpa mig!

      tack för bra info!

      Kram

      Radera
  2. Jag fick fel på min sköldkörtel efter att ha varit gravid, jag kanske fick det redan när jag var gravid (troligast) och ibland tänker jag att det var det som gjorde att jag fick havandeskapsförgiftning.. Men men, i alla fall så är det levaxin som gäller, snabbt fixat. Jag hade för lite istället och det är vanligt att det kan utlösas av hormonförändringar i kroppen, som ovan säger så är det vanligt att det ordnar sig efter graviditeten men en del får tyvärr ha kvar det. Tyvärr säger jag för att jag skyller mina upprepade missfall på sköldkörteln, immunreaktion osv.. Jag tror att min kropp ballade ur under graviditeten, fick inflammationen i sköldkörteln och sen puschade på med havandeskapsförgiftningen osv och sen nu ballar den ur och inte vill vara med om fler levande graviditeter. Men det är ju min egna lekmanna (och GAD formade) åsikt. Ingen fara alltså, jätte många får det och det går säkert tillbaks sen. Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen usch!

      Vad otäckt. Vilken läskig liten hormon som kan göra så mkt skada. ogillar!

      Kram

      Radera
  3. Vad skönt med Robban! Mattes gosefis!
    Det låter som om du tyckte psykologen var bra. Det glädjer mig!
    Å tänk om levaxin kan få ordning på sömnen också, härliga tanke!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Underbara gosekille, han är helt fantastisk!

    Tänk om!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag har operat bort min sköldkörteln och fått tre barn utan problem som på något vis varit relaterat till sköldkörtelproblem! Har fått äta lite extra levaxin och tagit prover var 4:e vecka! Så du behöver nog inte oroa dig:-)

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Jag halkade in på denna blogg för någon vecka sedan, jag hoppas graviditeten ska gå bra!!!
    Jag vet inte hur öppen du är om vart i landet du befinner dig men jag vill tipsa dig om en sak jag tror ni kommer tycka om! Du kan maila mig om du vill på: anna.lena.v@hotmail.com
    Ha en fortsatt fin dag

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering