Vecka 11 (10+1)

Fantastiska lediga dag i går, jag måste ju erkänna att det inte gjordes många knop men jag var och spanade på babyproffsen.

Det är ju som en helt ny värld 90% av alla saker vet jag inte vad de ska användas till. Men det var roligt att ströva runt. Jag kikade även lite på kläder och provade men magen börjar bli lite stor så kläderna sitter inte särskilt snyggt.

Sen roade jag mig med att surfa på tvillingvagnar vilket är min gravidas kollegas fel, hon har pratat om vagnars värde, att hitta den rätta och är så engagerad. Jag är SÅ ointresserad mest för att jag inte förstår mig på sånt. Alls. Utbudet verkar ju vara ganska litet och priserna helt hutlösa. Så det blir nog begagnat. Jag såg en på blocket men att köpa en i vecka 11 är ju lite väl att ta i.

Sen surfade jag på sängar och skötbord, jag är osäker om vi ska sänka tvättmaskinen i badrummet och ha det som skötbord eller om vi ska köpa ett skötbord som är som en byrå som kan användas sen. Och sängar..Herregud vad allt kostar.

Hur ska vi ha råd med allt? Allt blir ju liksom x2!

Men ni ser, jag är mkt mer positiv denna gång, förra gången vågade jag ju knappt titta på nåt. Men nu måste det bara funka! Måste!

Förövrigt så smakar all mat så himla illa. Jag gjorde smoothie i går som gick ner men allt smakar och luktar förfärligt, jag har inte hittat nåt som är gott. Oerhört jobbigt när jag är så hungrig. Just nu lever jag på mackor och yoghurt. och en morot och frukt då och då. Jag äter varm mat men i små mängder.

****
Fantastiska goa ridvänner i går (de var dem jag åkte med till Estland på ridlägret). Det var så trevligt och alla blev så glada för min skull så de nästan börja gråta.

Däremot kommer jag inte precis börja tävla i bowling för jag var urkass, men när jag väl träffade käglorna blev jag ju jätteglad. Jag hittade ett jättelitet klot som var hur lätt som helst. Efter 2 serier började jag krokna, höfterna protesterade tyvärr och så blev jag alldeles varm.

Sen åt vi middag där tyvärr mitt kött var rött så jag åt pommes i stället, servitrisen var inte en dag över 15 så hon visste inte riktigt hur hon skulle lösa det. Sen skjutsade jag hem ena kompisen och var hemma 22.45! Otroligt! Så länge har jag inte varit uppe på veckor.

Roligt och fantastiskt trevligt!




Kommentarer

  1. Åh, så kul det är att läsa att du är positiv!!!! Det SKA du vara :)
    Jag har skickat efter massa på nätet, och det var mycket billigare än att hadla i butik. Köpte sängar på jollyroom.se och har köpt massa på lekmer.se. Vi köpte en Emmaljunga begagnat, så köpte vi en vagn från www.kopbarnvagn.se Där har de rea gangska ofta, och då kan man fynda som bara den!!!! Bara att surfa och passa på.
    Så har jag fyndat på EBAY också, har fått flera från FL till att bli shoppoholic'ar där. Så jag kan lova att det finns möjligheter att handla billigt. Man måste bara passa på när priset är bra :)
    Vi har en spjälsäng i vardagsrummet, och en på sovrummet. De sover i samma säng, ännu. och det funkar bra. Så köpte vi skötbort som man sätter uppå själva spjälsängen till vardagsrummet, och det fungerar suveränt. Till babyrummet har de eget skötbort.
    Har massor av tips, så du kan bara inboxa mig på facebook, om du undrar över något!

    Jag hade jättesvårt att äta också, tyckte till och med att kaffe luktade BLÂÂÂ. Till mig gick det på youghurt, äpplen (bara Pink Lady) och apelsindrikk. Ibland hemmajord pepparbiff, men det var nästan det enda jag hade lust på. Definitivt inte enkelt!!!!!

    Ha en strålande helg
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker du att din vagn är bra? Jag har miljoner frågor men det tar jag sen på fb ;)

      För mig funkar bara gröna äpplen ;)

      Kram

      Radera
  2. Lägg inte för mycket pengar på skötbord är mitt tips! Det används rätt kort tid känns det som. Vår kille är väldigt rörlig nu (är 7 månader) och vi kommer sluta använda skötbord och ha honom på golvet i stället. Han är stark och jag är fullständigt livrädd för att han ska rulla över kanten. Alltså, man kan ju behöva exempelvis tvätta händerna mitt i ett blöjbyte om det är bajsblöja, och då är man inte 100% vaksam. Hemska tanke om han skulle ramla i golvet! Vi har köpt en skötbädd att ha på golvet nu, så slipper man oroa sig. Rullar han över kanten på den är han ju redan på golvet liksom, han lär ju inte slå sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart. Det har jag inte tänkt på. Så då är det bättre att köpa riktiga byråer och sänka tvättmaskinen.

      Tack för tips

      Radera
    2. Vi investerade i ett ganska dyrt (2000) skötbord och det är vi så glada för. Det är högt, ergonomiskt och genomtänkt. Vår tvååring ligger på det flera gånger dagligen (trots att hon är blöjfri) och vår 8 månaders ligger där ännu fler gånger om dagen. Så alla gånger vi står där så är vi glada att vi la de pengarna. Så många barn ligger länge på skötbord.

      Radera
    3. Vi har ett skötbord från Ikea, inte så dyrt men väl använt, skulle aldrig överlevt att byta blöja på golvet hela tiden.. Tänk på din rygg :) Vårt står inte i badrummet.. Men tvättmaskin funkar ju kanon att byta på första tiden när det blir många blöjbyten o mkt bajs... Provkör o provpacka olika vagnar i er bil på tex babyproffsen, sen köper du begagnat :) Lycka till!!
      Kram

      Radera
    4. Hur ska man veta hur man ska göra? Jag får nog klura lite på saken.

      Tack för tips

      Kram

      Radera
  3. Det finns 2 grupper på Fb, Barnvagnar....och Retrovagn. Där finns massor av expertis, enkelt sagt, kvinnor, oftast, med gedigen kunskap o intresse. Anna Lavfors som har gruppen "barnvagnar" har även en blogg där hon recenserar vagnar. Så man får veta vad som är bra eller dåligt. I dessa grupper kan man även köpa eller sälja vagn. Enklare än Blocket, då du får chatkontakt med säljaren eftersom det är Fb. Du kan i lugn o ro läsa in dig på alla vagnar, ställa frågor o annat. I retrovagn kan du hitta en snygg gammal pärla som är ömt omhändertagen av en fantast. Retrovagnar är dessutom billigare än nya.

    Önskar dig Lycka till i din framtida aktivitet att skapa ett fint mottagande till dina små. Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, där jag jag in o spana. Tack för bra tips!

      Jag tror jag läst Annas blogg men hon hade bara 1 artikel om tvillingar

      Radera
  4. Ett tips är att beställa vagn från England eller Polen, blir mycket billigare. Jag köpte vår bugaboo donkey frön England. Kostar 16400 på babyproffsen, men runt 12000 i England inkl frakt. (Mycket pengar ändå ju, och finns massa bra och fina tvillingvagnar för ett betydligt lägre pris.)
    Kolla in pramworld.co.uk.

    Sängar, kolla blocket. Annars har ju vi två vita hensvik från Ikea men bor ju lite långt från Stockholm..

    Lycka till i djungeln :)

    Kram Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. 16000!? Åh herrejösses
      s ska absolut kolla utbudet utomlands oxå.

      Kramar

      Radera
  5. Hittade den här hos Babyproffsen: http://www.babyproffsen.se/produkt/babytravel-las-vegas-syskonvagn-svart/

    Det som var så bra med den är att liggdelarna kan göras om till sittdelar, så man behöver inte köpa till ytterligare delar, utan priset stannar på 4.499 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den såg ju bra ut! Nu måste jag googla! Tack

      Radera
  6. Ajdå synd att inte smoothiesen fungerade! Men i längden står man ut!

    Jag är också fullständigt ointresserad av vagnar, gör det enkelt för dig; köp en bugaboo. Tar jättelite plats i bilen och lätt att hitta reservdelar på blocket - mao köp vagnen beggad på blocket. Jag är nöjd med min.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde den, men jag blev hungrig ganska fort igen :-)

      Låter bra, en sån står högt på listan att googla på sen

      Radera
  7. Ja du, det där med vagnar är en djungel. Och dessutom allt annat som ska införskaffas!
    När vi väntade våra tvillingar kollade vi först på en bugaboo Donkey, bestämde oss istället för att köpa en babytravel Dublin tills vi insåg att 1. Vi kan inte ha barnen sittandes mot oss. 2. Man kan inte fästa 2 babyskydd i den vilket är ovärderligt de första månaderna då man ska in med två barn överallt t.ex BVC. Slippa ta ut dem ur babyskyddet och ner i liggdelarna. Dessutom är det ju typ omöjligt att släpa på två babyskydd om man ska in och handla lite mjölk t.ex.
    Så det blev till slut en Donkey, beställde från Holland och sparade 5000 kr. Visst, mycket pengar ändå men den är så grymt smidig! Och dessutom går den ju att dra ihop till enkelvagn när man bara har ett barn med sig! :)
    Det är så roligt att följa dig här på bloggen. Tvillinglivet blir bra ska du se. Jag förstår att du är orolig, det var jag också. Något som hjälpte mig i förberedelserna var att tänka att det kommer komma stunder då båda skriker samtidigt, vill ha mat samtidigt eller närhet samtidigt. Är man beredd på att det ibland blir så, ja då känns det lättare när det väl uppstår!
    Och sen kan man inte göra mer än sitt bästa, man kan inte alltid räcka till till båda fullt ut. Ofta får de vänta på varandra men det är också nyttigt att lära sig.
    Lycka till nu med alla förberedelser och satsa på grejer som underlättar för er i vardagen, det är värt det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkilgen. Det borde finnas en sida med filter så man kan sortera på vad man tycker är viktigt.

      Hur mkt kostade donkeyn totalt? Att dra ihop den till en enkelvagn låter ju toppen!

      Dina tips är ovärderliga, jag hoppas vi kan ha mer kontakt framöver så jag får massa bra insidertips :-)

      Kram

      Radera
    2. Måste tillägga att andrahands-värdet på donkeyn är jättebra också. Jag köpte den för 12400 tror jag, och sålde den för 11500. :)

      Radera
    3. Det var ju Superbra Sara!
      Vår landade på 11800 totalt med frakt från moeders mooiste (tror jag det stavas). Om vi använder den till grabbarna är 3 (2 år till) så hoppas vi få ut åtminstone halva mot vad vi gav.
      Klart vi ska hålla kontakten Cecilia!
      Om du har Facebook så finns ju bland annat "vi som Har eller väntar tvillingar eller fler".

      Kram

      Radera
  8. Rekommenderar FB-gruppen "Secondhand för tvillingar". Där kan man hitta framför allt kläder men även barnvagnar, sängar m.m.

    För ett tag sedan frågade du om boktips. Fick du några svar?
    Jag läste Mammapraktikan under graviditeten. Tyckte den var mkt matnyttig.
    Jag läste också "Fler än en, att vänta tvillingar". Ett häfte från Tvillingklubben. Du kan få det om du vill, skall jag skicka?
    Har inte läst, men skrattar gott åt titeln "Oj det blev tvillingar eller hur du njuter av en kopp kaffe på 22 sekunder" :)

    Jag har också barnvagnstips men tar det på FB istället....

    kram Bollan

    SvaraRadera
  9. Lovar att INGEN svälter ihjäl som gravid 2014. Jag är född 1957. Min mamma tog mig till barnläkaren när jag var två år, därför att hon var orolig för mig. Jag åt bara glass och chokladpudding. Läkarens råd var tydliget: "Ge henne glass och chokladpudding. Ingen svälter frivilligt ihjäl."

    Förvisso har vi idag problemet med anorexia, men det tror jag inte gäller dig. Du kommer att få i dig allt du behöver - man kan svälta (bokstavligen) igenom sig en graviditet, så du kan vara alldeles lugn. Du skriver att du äter "mackor och yoghurt. och en morot och frukt då och då. Jag äter varm mat men i små mängder". Detta är avsevärt mycket mer än vad blivande mödrar i länder där svält råder får i sig.

    Gör inte din graviditet till ett I-landsproblem. Det finns kvinnor - även i Sverige - som inte kan köpa vagn, skötbord, blöjor osv. Att du inte kan spela bowling kan väl inte inte betraktas som något stort problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns många i Sverige som inte kan köpa vagn, skötbord osv. Fattigdom är stor även i Sverige.

      Radera
    2. Hej anonym! Man får lov att tycka vilka saker som helst är jobbiga, även om det finns andra som har det jobbigt/värre. Och det är helt ok att inte lämna anonyma småsura kommentarer på bloggar - bara så du vet till nästa gång.

      Radera
  10. Blocket och Tradera är himla bra och prisvärt. Köp inte allt från början, om tvillingarna vill samsova är spjälsängar meningslösa.

    Ungar har en egen vilja och de visar den TYDLIGT.
    Jag försökte få sonen att inte samsova och efter 3 nätter med 20 minuter sömn, 1 timme natta, 20 minuter sömn, 1 timme natta osv, så blir man antingen psykotisk av sömnbrist, eller så samsover man (säker samsovning) och köper ett Snuzalarm om man (som jag) är rädd för PSD. På Blocket 700 kr, nytt batteri 150, i princip halva nypriset.

    /Dustpuppy

    SvaraRadera
  11. Sånt tänkte jag också köpa, alla saker som kommer underlätta min vardag och GAD ska få pryda mitt hem.

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering