Vecka 9 (8+0)

Äntligen en ny vecka! *puh* Det känns som att byta vecka är just nu urviktigt, det är ett bevis på att vi överlevt föregående vecka med livet i behålla alla tre ;)

Jo, inte har jag heller fattat att vi ska få tvillingar. Eller att vi ska få barn överhuvudtaget. Det är ju något vi önskat så länge så det mer känns som en avlägsen dröm. Inte vågar jag heller hoppas fullt ut, inte efter Isak. Förut trodde jag missfall var det värsta som kunde hända, nu vet jag att det finns värre saker än så.

Jag har nu berättat för alla på jobbet, det känns väldigt skönt att komma ut garderoben, det känns ju som jag vetat det här i evigheter. Det kanske är lite tidigt att berätta men å andra sidan vet de vad som händer när jag ska iväg, om något händer eller dåliga dagar.

Jag tänkte i alla fall skaffa gravidförsäkring, har ni något bra tips?


Jag är fortfarande panikhungrig hela tiden, det är skitjobbigt och det är inte mkt som mättar mig just nu.

Jag tänkte promenera till jobbet i dag med, det är en sträcka på ca 2-2,5 km uppförsbacke i -10 grader. Det blir en bra motion det, ska försöka undvika grannen i dag i alla fall så jag inte riskerar bli ihjälpratad.

****
Robbans bädd har slutat fungera igen, han vägrar sova i den och irrar runt som en yr höna för att få någonstans att sova. suck.

Jag provade att plocka fram en gammal men den dög inte heller.

Vi får väl fara i väg och kolla i helgen och se om vi kan hitta nån ny..Igen.

****

Från vårdguiden:

Embryot är nu drygt två centimeter långt. Det börjar få ett ansikte med ögon och öron och huvudet har fått en nacke. Anlagen till näsan börjar synas. Fingrarna har växt ut längre och simhuden mellan dem börjar försvinna. Tårna håller också på att utvecklas. Den svans som tidigare fanns i embryots ryggslut försvinner nu.
De inre delarna av könsorganen, äggstockar eller testiklar, finns redan. Det yttre könsorganet bildas nu ur två veck och en liten könsknopp ovanför dem. Nu i början ser det likadant ut hos alla foster vare sig de är pojkar eller flickor.
Hjärnans och nervsystemets utveckling går framåt med god fart.

Kommentarer

  1. Jag har hört mest positivt om trygg hansa. Både från prematurföräldrar och föräldrar till full gångna barn. Trygg hansa verkar då iaf bäst när det kommer till förtidigt födda och de betalar även ut om man är hemma med hemsjukvård
    . (Tvillingar har ju en lite större tendens att vilja ut tidigare)
    Ta en som automstiskt går över till barnförsäkring (om det finns)
    Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Jag säger också Trygg Hansa. Den valde jag på rekommendation från min svägerska som jobbar med försäkringar. Jag fick ersättning, utan ifrågasättanden, från min försäkring pga en helt okomplicerad havandeskapsförgiftning. Otroligt enkelt och smidigt! Så Trygg Hansa rekommenderar jag.

    SvaraRadera
  3. My blir verkligen omättbart hungrig av prednisolon. :/

    SvaraRadera
  4. Håller med ovanstående om TryggHansa, de har dessutom en väldigt bra barnförsäkring. Ring så kommer de hem till dig o berättar om allt, han som var här var mkt trevlig o inte alls "säljig" utan tyckte vi skulle behålla mkt av de andra försäkringarna på andra bolag som vi har genom sambons jobb och en del som han rekommenderade hos dem. Kändes bra

    SvaraRadera
  5. Gravidförsäkringar är ju gratis, så jag tecknade alla som jag hittade (de flesta gäller väl tills barnet/barnen är 6 mån.).Har inte fått ett enda samtal om att de vill truga på en nån försäkringefter att gratisperioden gått ut. Som barnförsäkring valde vi till slut trygg-hansa. Finns nån bra sida där man kan jämföra försäkringar, har dock glömt vad den heter, det är inte compricer eller nåt sånt utan konsument-nånting...

    SvaraRadera
  6. Jag skulle välja Trygg Hansa. Jag hade den varianten som man betalar för och fick faktiskt utnyttja den när min äldste som föddes. Han kom 5 veckor för tidigt och jag låg inne en vecka innan han föddes och sedan 2 veckor efter han föddes plus 1 vecka med hemsjukvård. Fick suverän service av dem, snabbt och enkelt.
    Vi har även deras barnförsäkringar. Vi har varit tvungna att utnyttja försäkringen 2 gånger på äldsta sonen och även där snabbt och smidigt bemötande.

    SvaraRadera
  7. Gud vad jag tycker om att kika in här på din blogg! Klickade mig hit precis när ni förlorat er son och du skrev så fint och klokt om allt det onda. Så jag blev kvar och nu läser jag förstås med iver om dennaraviditet! Tack för att du delar med dig och skriver så ärligt.
    Ps undrar vad det var för sjukdom eller tillstånd som gjorde att Isak dog och om ni vet något om riskerna att något sånt skulle kunna hända igen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han hade hjärnskador, dvs outvecklad lillhjärna och avsaknad av hjärnbalk

      De sa att det var en slump. Men naturligtvis funderar jag varje dag i fall....

      Radera
  8. Härligt med ny vecka! Förstår din glädje. Att du berättat på jobbet är ju bra. Delat glädje och allt sånt =). Man kan dessutom få stöd från oväntat håll då alla vet.

    Ja men såklart att det är fel på en bädd som du grejat med =). Katter är nu så att man inte blir klok på dem nånsin. Hoppas att han kan komma till ro och sova på nåt sätt, nånstans..

    Jag vet intet om gravidförsäkringar, men just Trygg Hansa var de enda försäkringsbolag som ville ge mig en olycksfallsförsäkring då jag blev sjukpensionär. De har alltid varit supertrevliga i telefon då de ringt och kollat läget. Hoppas du hittar nåt bra i försäkringsväg.

    Kramar och trevlig helg från
    Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering