Vecka 10 (9+0)

Ny vecka som tydligen ska firas med att börja med småblödningar nu på morgonen. Kan det liksom aldrig få vara bra? Det spelar ingen roll att jag vet att det är vanligt, min hjärna går ju i gång såklart i alla fall.

Så om jag fortfarande blöder efter psykologbesöket ska jag åka till gynakuten, för nu vill jag veta vad som händer. Och det här förbaskade magontet blir ju inte bättre heller. Jag har ju tagit semester i dag underbart nog..

Bästa gravida kollegan hade en teori om att allt växer i magen nu, när det växer töjer sig saker, det gör ont och blöder. Den tanken tröstar mig lite för jag vet att det är mkt som händer i magen nu.


****
Tänk att planeringsdagar är så långa? Nu ska vi omorganisera igen, till det sämre för några av oss och till det bättre för andra. På bekostnad av mitt team. Samtidigt så är jag i min lilla gravid värld så det är ändå svårt att engagera sig helt fullt, jag hänger med en stund sen sitter jag och tänker på magen och framtiden en stund och då har jag helt plötsligt missat massor av diskussioner.

Dessutom är det inget vidare att vara stillasittande en hel dag för som gravid verkar jag producera en hel del gaser som då inte kan släppas ut. Vilket gör att det kör runt i magen. Satte man en generator i min rumpa skulle jag nog kunna driva hela Stockholm på el.

Förövrigt gjorde jag isterband i går kväll.. Jätteäckligt och nu STINKER hela huset isterband trots jag sanerat köket två gånger. Usch :(

****
I dag är det dags att träffa läkaren på psykologmottagningen, det ska bli skönt. Jag har massor av funderingar och frågor och vill gärna börja med KBT så snart som möjligt så jag kan sortera bort alla onödiga tankar som fyller mitt huvud.

Jag ska fråga om
-sömn vs bebis
-lergiganen samt alternativ
-KBT
-behandling, hur går det till
-sömn i övrigt
-oro, ängslan som ökat med 1 miljon procent

Nåt mer?

****
Från gravid.se

Livmodern är av en apelsins storlek och fortfarande dold i bäckenet. Vanligtvis är det dags att börja använda en bra stödjande BH. Hittar du en som passar riktigt bra och den dessutom går att justera i omfånget kanske du kan klara dig med den under hela graviditeten. Titta bland våra Mammakläder i vårt branschregister för att hitta lämplig affär. 

Kanske märker du att du blir upprörd och irriterad på saker som du inte skulle bry dig om i vanliga fall. Det beror på graviditetshormonerna, och humöret kan försämras ytterligare på grund av naturlig oro över graviditet och stundande moderskap. 

Moderkakan börjar producera progesteron. Processen är klar i slutet av vecka 14 och då är moderkakan klar för att överta gulkroppens funktion. Barnet är åtta veckor gammalt och 31-42mm långt från huvud till stjärt. Ditt barn är nu inte ett embryo längre utan ett foster. Huvudet ser fortfarande för stort ut för kroppen, ögon och näsa ör tydligt urskiljbara. Tjugo pyttesmå tandanlag bildas nu i tandköttet. Barnets vrister och handleder har bildats och det går att skönja fingrar och tår. De flesta lederna har bildats, nervsystemet fungerar och många inre organ fungerar. Lungorna fortsätter att utvecklas, och i bukhålan växer inälvor och mage till sig. Njurarna förflyttar sig till sin rätta plats i övre delen av bukhålan. Hjärtat är i princip helt färdigbildat.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering