Vecka 5 (4+5)

Jag mailade chefen på nya arbetsplatsen och tackade jag till jobbet, jag berättade även att jag var gravid men jag men att jag ändå vill satsa på dem om de vill satsa på mig, att det var tidigt och vad som helst kan hända.

Typ så. Jag fick svar tillbaka att hon gratulerade men ville tänka på saken och att vi skulle höras efter helgerna.

Så då betyder väl det att det är kört? Väldigt tråkigt då jag faktiskt tror att det var ett drömjobb som rann mig ur händerna men jag ångrar inte att jag sa som det var. Å andra sidan jag jag inte låta bli och fundera på om hon ringt min nuvarande chef som då kläckt ur sig något.

Nåja, det kommer nog nya tåg.

****
Underbara julafton som var lugn, rofylld och mysig. Jag saknar förstås en familj att fira med, släkt och vänner men det är ok ändå. Sorgen efter en familj finns alltid där vid alla högtider.

Jag fick fina julklappar, jag tycker om när maken tänkt till och jag tror även han blev glad åt det han fick. Men gladast blev nog katterna då jag köpt en katthylla man sätter fast i fönsterbrädan, tyvärr är det lite dragigt vid fönstret men jag tror den kommer uppskattas vid solsken.

Vi var även till Isak och tittade om ljuset brann och önskade honom en god jul och berättade för honom att han förhoppningsvis ska bli storebror.

****
Jag testar fortfarande (och jämför med alla andra stickor) googlar och gläds åt att det förhoppningsvis bor nån i min mage. I bland rusar tankarna i väg och jag oroar mig för allt ca 10 år framåt men oftast försöker jag glädjas och tänka positivt.

Lite blodblandat slem kommer ibland, inget blod men med Isak tror jag inte det kom förrän vid vecka 6.

I övrigt har jag inga andra symptom utan känner mig som vanligt, möjligen lite mer irriterad som stackars maken får ta.


Hos Isak


Lycklig över sin nya bädd
+3, skönt





Kommentarer

  1. Härligt med 3+. Chefen på det nya jobbet kan ju inte säga nej för att du berättat att du är gravid. Det är verkligen diskriminering! Usch för chefer som är på det sättet. Hoppas hon inser att du är en tillgång hon borde satsa på även om du är gravid.
    Kram

    SvaraRadera
  2. mamma till 3 och mormor till 1025 december 2013 kl. 10:16

    Vad tråkigt för er att ingen av er har familj att fira med. Vad beror det på?
    Hoppas verkligen du får jobbet trots allt. Tror eg. inte de får neka för att man är gravid, det kunde du ju blivit direkt i alla fall. Tycker chefen ska uppskatta din ärlighet istället.

    Håller tummarna för allt.

    Hälsningar Trelleborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mans föräldrar är döda och mina...är inte ok och jag har inte heller bott hos dem som barn.

      Sen har jag en syster 30 mil bort och det är väl den släkt vi har förutom några spridda som vi inte umgås med.

      Tack för tummar

      Radera
    2. mamma till 3 och mormor till 1026 december 2013 kl. 09:00

      Oj vad tragiskt. Hoppas ni snart får en egen familj att ta hand om nu då.

      Kram från Trelleborg.

      Radera
  3. Ibland ryser jag när jag läser dina inlägg. Så kloka. Du har varit ärlig och uppriktig och så rak, vilket jag inte känner många som vågar vara. Bära eller brista, men det är en seger i sig. Och jag har någon känsla att nästa år kommer bli ert år.

    Många varma julkramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåja, klok vet jag inte. Men jag försöker vara rak, jag tycker det är viktigt i dagens samhälle där alla är allt annat än det.

      Kramar

      Radera
  4. Vet att jag inte gratulerat dig till pluset än. Men idag känner jag mig lite starkare, så idag vill jag skicka en stor kram och ett ännu större grattis till dig, din man och till Isak.

    Håller tummarna för att det om (ca) 8 månader kommer ett litet syskon till Isak.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag vet hur svårt det är att läsa om andras plus.

      Kramar till dig.

      Radera
  5. Hallå där! En arbetsgivare har inte rätt att neka dig jobbet pga graviditet. I detta fallet skulle det dessutom vara solklart att graviditeten vore anledningen, eftersom att du har blivit erbjuden tjänsten redan! Chefen är ute på hal is "när hen vill tänka på saken". Låt dig inte gå med på att bli av med en tjänst (som du blivit erbjuden) för att du är gravid, det vore fel fel fel. Vi kvinnor måste få både arbeta och vara gravida, likväl som partners får vara pappa/föräldralediga dem också.. Stå på dig!

    Jag håller tummarna för dig!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag hoppas du anmäler om dom tar tillbaka jobberbjudandet. Då kan det finnas ett skadestånd att hämta! Det är OLAGLIGT!

    Grattis till graviditeten. Så glad för er skull!!

    SvaraRadera
  7. De får inte neka dig jobbat för att du är gravid!

    SvaraRadera
  8. Vad bra att ni har haft en bra jul. Det är bra att du är ärlig. Även om du inte får jobbet nu så kanske du någon gång i framtiden kan jobba där.

    Vad bra att testet visade 3+.

    Hoppas att du kan vila upp dig nu under din ledighet.

    SvaraRadera
  9. Det är faktiskt olagligt att ta tillbaka ett jobberbjudande på grund av graviditet. Det räknas som diskriminering och det kan du anmäla isåfall.

    SvaraRadera
  10. Håller med de andra - de får ej dra tillbaka erbjudandet för att du är gravid! Helt rätt att du var ärlig men om de nu nekar ska du helt klart anmäla (men jag tror de bara blev paffa o kommer ge dig jobbet ändå när de hunnit samla sig :-))

    Många kramar o God Jul
    Nenne

    SvaraRadera
  11. Precis som många har skrivit har arbetsgivaren inte rätt att neka dig pga graviditet. Läs gärna mer här http://do.se/sv/Diskriminerad/Arbetslivet/Foraldraledig/

    SvaraRadera
  12. Men jösses vad har hänt här under tiden jag inte vågat läsa riktigt!!! Grattis hur mycket som helst! Visste att det var test den 24:e :-)

    Såg inte hur många embryon ni satte in? Väldigt mycket starkare stickor än Isaks iaf. Så var det får oss oxå, första gången när det inte blev så syntes det inte jättemycket skillnad från dag till dag på stickorna medan när Maja blev till så var det rejäl skillnad mellan dagarna. Hon växlade vecka "för tidigt" på clearblue oxå :-) Alla tummarna hålls nu för att VUL och KUB och skit ska vara ok!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Så overkligt och läskigt och roligt.

      Vi satte in 2 embryon och jag fortsätter testa varje dag :)

      Tummar behövs verkligen. Kram till er!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering