Inte tjänstledigt

Jag får inte tjänstledigt, ska jag verkligen säga upp mig med 3 månaders uppsägningstid för ett jobb som slutar 141231? och vid ev plus på stickan och gå ut i arbetslöshet om 2 år?

Jävla skit.

Kommentarer

  1. Gör det kom känns rätt i magen. Det andra praktiska ordnar sig alltid, oavsett om du stannar eller säger upp dig. Men gör du inte det som du verkligen vill så tror jag att du kommer ångra dig. Men ingen vet ju vad som är viktigast för dig än du själv. Tufft val.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte skrivit något på länge men jag läser och håller mina tummar för Isaks syskon. Klurigt vad göra med jobbet. Håller med föregående talare att du ska göra det som känns bäst i magen sedan brukar det ordna sig på vägen. En föräldraledighet kan du dra ut på rätt länge om du hushåller med dagarna så gjorde jag och sökte nytt under tiden. kramar Lina

    SvaraRadera
  3. Försök hör förbi GAD. Där inne finns en röst som säger ja eller nej.
    Det går att säga upp sig från fasta tjänster. Om den fasta tjänsten inte är bra längre. Huset, hemmet, maken, katterna och syskonet har set bättre med en lycklig mamma/fru än en olycklig.
    Det är SKITläskigt att säga upp sig för något som inte är fast, men det är kanske värt det.
    Jag ångrar ingen dag att jag vågade den där dagen. Säga att vi bestämt oss för att flytta. Det var till en provanställning. Kändes helt galet. Men så glad för det idag.

    Hoppas du hör rösten snart bakom allt brus.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag följer dna inlägg, flera gånger dagligen ....

    JA jag tycker att du ska säga upp dig. Den situationen du har nu på arbetet är inte bra och du har ständig ångest och är stressad.

    Vare sig det blir plus vilket jag hoppas och ber för eller om det blir ett minus... så kommer du med din utbildning och kuskaper hitta andra jobb som du mår betydligt bättre av...

    MEN detta är vad jag tycker diskuteradet i lugn och ro med din käre, och gå sedan på vad den sunda och förnuftiga säger

    SvaraRadera
  5. JA!
    För några år sedan var jag i en liknande situation. Jobbet var ohållbart och chefen "dum i huvudet". Jag mådde inte bra på jobbet trots att jag älskade mina arbetsuppgifter. En torsdag, vill jag minnas att det var, fick jag bara nog och sa upp mig på stående fot utan att ha en aning om vad jag skulle göra sen... Jag var tvungen att ändra något för att stå ut. Det var "mitt livs bästa bananskal", jag har idag världens bästa jobb!

    Ditt jobb är inte hälsosamt och jag tror att du skulle må SÅ mycket bättre någon annanstans.

    Du har en utbildning och är engagerad, det kommer alltid att finnas jobb åt dig även om det inte är precis runt hörnet och med personalomsättningen på ditt nuvarande jobb är du säkert välkommen tillbaka...

    Känn efter i maggropen och låt inte hjärnan påverka ;-)

    Jättekram

    SvaraRadera
  6. Hej! Ville bara säga att det är fullt möjligt att du har laglig rätt till i alla fall 6 månaders tjänstledigt. Tror att alla har rätt till det för att exempelvi prova annat yrke eller starta eget. Det regleras i ditt avtal men jag tror som sagt att alla har den rätten enligt lag. Kanske finns någon läsare som har mer koll på detta?? Nu är det ju bara 6 månader men det ger dig ju 3 månader att känna efter och landa innan du ev måste säga upp dig.
    /Anni

    SvaraRadera
  7. Hej! Alla har inte laglig rätt att vara ledig för att prova nytt jobb. Jag har också sagt upp mog från fast tjänst och hade inget alls att göra men nu ngt år senare förstår jag att det var det bästa jag kunde göra. Du får jobb. Du har ju t.ex. blivit erbjuden ett precis nu och ditt nuvarande fick du ju också så varför inte ett sedan också. Du kan ju också med gott samvete tacka ja eftersom du inte sett resultatet av ditt försök ännu. Det viktigaste är ju dock din känsla. JC

    SvaraRadera
  8. Jag röstar också JA! ; ) Trygghet är inte alltid det bästa. Det bästa är att man gör saker man mår bra av. Är man bra på det man gör, ambitiös och trevlig så hittar man "alltid" ett annat jobb!

    Lycka till! : )

    SvaraRadera
  9. Ni verkar alla samstämmiga, värför är jag så vilsen då? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att vi ser det utifrån medans du måste lita på magkänsla

      Radera
  10. Du kan ju alltid vänta med att bestämma dig till dess att du vet om det är något pyre i magen. Om det i värsta fall inte är så så byt jobb, annars är det nog bättre att stanna kvar, för er ekonomiska trygghet. Kram :-)

    SvaraRadera
  11. Jag förstår att det är ett jobbigt beslut. Jag är trygghetsnarkoman så för mig är det också svårt att ta ett så stort beslut. Men för mitt yrke är det inte så lätt att få ett nytt jobb.

    Det verkar väldigt lätt för dig att få ett nytt jobb även vikariat. Då känns det lättare för dig att säga upp dig.

    Jag vill att du mår bra och då känns det som att byta jobb är rätt för dig,

    SvaraRadera
  12. Jag säger nej. Har följt din resa och jag tycker inte att du ska säga upp dig än. Vänta tills du har ett annat fast jobb på gång...det kommer, jag lovar dig. Kram

    SvaraRadera
  13. Jag röstar också ja. visst är det ett läskigt beslut men det löser sig! Jag sa upp mig från ett jobb som innebar mycket stress och ångest för mig, jag är fortfarande lycklig för att jag tog det beslutet. ett jobb kan inte alltid vara roligt men man ska inte må dåligt på grund av det. ge dig själv den friheten!

    SvaraRadera
  14. jag hade aldrig sagt upp mig om det är svårt å få jobb inom ditt yrke. De blir ju inte lättare att få fram pengar till nya försök som arbetslös, om det nu inte skulle lyckas.

    SvaraRadera
  15. Grattis på namnsdagen Isak.

    SvaraRadera
  16. Du är så bra på dina listor med för och emot. Gör en sådan nu och se om bilden klarnar för dig - vad som är rätt för dig att göra.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering