Vilken röra, flyg och hotell är bokat

Tänk vad det går upp och ner på en endaste dag. Jag var så lycklig i går när jag varit hos gyn, jag hittade tom en julklapp till maken i en affärerna. Slemhinnan var perfekt på 10 mm, de eländiga cystorna var oxå där och jag fick provsvaren direkt i handen, hon hade nyss fått dem med posten.

Tillbaka till jobbet scannar jag provsvaren och mailar kliniken om resultatet och surfar på resor.

Tillbaks från lunchen ser jag att okänt nummer ringt 3 ggr och gissar att det är vårdcentralen, de ringer till slut och säger att jag fortfarande har höga blodkroppar/plättar (trombocyter?). Men efter att hon har kollat alla andra prover som är okey samt ringt nån på KS så säger hon att det är okey eftersom jag inte har andra höga värden och mår bra. I bland har man höga trombocyter och de vet inte varför. Hur höga de är vet jag inte, och de tänker inte gå vidare med det utan anser att det är ok.

Jaha. Då är det väl det då?

Sen fick jag svar från kliniken att de ändrar dag till den 11/12 men att de fattas blodprovet för syfilis som jag måste ta. Om jag inte tar det kommer det inte bli någon FET. Hjärnan går i gång direkt, hur ska jag få tag på remisser, ta blodprover och få svaret på 1 vecka? Min gyn är på semester och mina dagar på jobbet är fullbokade.

Hur FAN kan hon (jag) missa ett enkelt litet kryss i remissen? Didviderar med kliniken som tycker att det är lång tid kvar och det kommer lösa sig. Ringer min gyn som inte svarar. Gråter en skvätt och försöker jobba lite.

Frågar om jag kan ta det på kliniken och får ett konstigt svar.

Svär och jagar en gynekolog. Försöker jobba och jagar kollegorna eftersom jag måste byta kvällspass med den 12. Jag lyckas byta och får jobba den 19 i stället. Måste Komma i håg och avboka ridskolan oxå. Frågan är om jag ska fortsätta rida efter FET?

Dividerar med kliniken igen och förklarar rent konkret hur det går till att ta blodprover på gyn i Sverige, varför det tar lång tid och att man hämtar remissen på ett ställe, tar provet någon annanstans och får resultatet postat till sig. På finaste engelska..

Till slut enas vi om att jag kommer dagen innan och lämnar prover och gör FET dan efter, det blir alltså 1 natt ensam på hotell. Påpekar att de lika gärna kan ta lite mer prover medans de ändå håller på.

Åker hem och jagar flygresor, ingen passar ihop och dyra är dem. Beställer till slut för jag inte orkar hålla på och jagar hotell. Denna gång ska jag göra tvärtom, inte bo nära kliniken utan prova i stan i stället.

Hittar ett fint hotell men bokningen syns inte på booking.com, och inget bekräftelse mail kommer. Mailar booking. Inget svar. Gråter lite. Jävla skit booking.com :(

Mailar till slut hotellet som säger hjärtligt välkommen :-)

*pustar ut*

Maken kommer hem efter bowlingen och undrar hur dan varit. Helt ovetandes om alla turer (han fick bara höra delar via sms)

Känner mig uppstressad men somnar faktiskt, vaknar vid 01.30 med nackspärr (släpade ner den tunga tempurmadrassen själv, lite osmart kanske) kan inte somna om. Nacken värker.


****
Så. Nu är hotellet bokat, resan bokad. Än så länge är jag uppe i dessa kostnader:

Gynbesök: 0 kr (frikort)
Flyg: 3777
Hotell: 450?
Mediciner: 759 kr
Frysåterföring:
Prover:

Totalt: 4986 kr

**** 
Nu ska jag till kiropraktorn, måtte han rädda mig! Både från rygg och nacke

Kommentarer

  1. Va omständigt allt blir kära du! Lider med dig!! Men va skönt att det verkar löst sig. Trombocyter? Är det vita blodkroppar, eller är det tvärtom? Jag har haft för högt värde av vita blodkroppar efter alla ivfer, men de har inte förklarat varför utan bara sagt att det kan bli så...
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde det var röda, men det är kanske vita?

      Åhh..Ok.. Kram!

      Radera
  2. Men oh så mycket stress med allt detta. Kan inte förstå varför inte sjukvården i Sverige kan samordna lite bättre så man får hjälp på ett och samma ställe. Det är ju nog traumatiskt och jobbigt att inte kunna få barn utan hjälp... Hoppas verkligen att allt flyter på nu så resan och allt går bra...
    Jag håller tummarna som vanligt.

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen. Jag skulle snart behöva en assistent som gör sånt här så jag hinner leva och jobba oxå.

      Kram

      Radera
  3. Håller såklart alla tummar och tår och katt-tassar för dig nu :)
    Kram/Vivela

    SvaraRadera
  4. Trombocyter är de som påverkar blodets levringsförmåga, har du låga tromocyter är du lättblödande, högt trombocyttal gör att blodet är lite tjockare, enkelt förklarat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. åhh..mitt blod är en tjockis alltså. Kankse brås på sin "husmor" hahaha:-)

      *harkel*

      Radera
  5. Det var mycket på en gång inte konstigt att det blir kaos. Hade jag varit du hade jag inte ridit efter fet. Jag hade nog tänkt att jag utmanade ödet i onödan och att jag vidtagit alla försiktighetsåtgärder. För att inte förbanna mig själv sen om det blir bekymmer.Men du ska ju göra som du känner är bäst för dig såklart! Ett stort varmt och innerligt Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt gjort lite olika, det har inte spelat någon roll. Ingen forkning tyder på att ridning ska vara farligt.

      Radera
  6. Vilken dag du haft! Skönt att det löste sig till sist. En extra natt kanske inte är så dumt för att komma ner lite i varv innan. Kram
    HTTP://omlivetefter.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kanske. Det är nog så man får se det!

      Kram

      Radera
  7. Lägg ut ett konto man kan bidra till resan på! Många bäckar små hjälper!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, det finns redan! Eller donationsknapp. Maila mig för swish eller kontonr

      Radera
  8. Hej! Fann din blogg häromdagen. Håller tummarna för dig! Förstår och vet att det är mycket som behöver ordnas inför FET. Tar du några stödmediciner om Prednisolon. Trombyl och Fragmin? Vi själva ska snart göra FET. Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering