Hurra! Hurra igen :-)

Vilken lycka! Äntligen! Tänk att man kan bli glad över så lite (eller mycket).

Jag har fått mens! Den är här! Välkommen!! Den kom typ 08.01 och jag mailade kliniken 08.02 :-)
 jag hade lite konstiga flytningar i går kväll så jag hoppades att det var den och mycket riktigt...

Men nu har jag fått mensvärk och då är det minsann inte lika roligt längre.

Åh vad jag hoppas att kliniken är med i planeringen och inte ställer sig på tvären.

****
Nu på morgonen har jag pysslat med veckomenyn, vissa veckor kommer jag på direkt vad vi ska laga men nu har jag kört fast lite. Sen ska vi åka och storhandla, titta på ett par bra promenadskor till mig med mycket stöd för hälsporren.

Sen blir det film och naturligtvis de 12 smågodisarna. Maken är lite inne på ostbågar så han håller på att beräkna hur många gram det motsvarar i kalorier med 12 godisar. Det ska ju vara rättvist :-)

Naturligtvis blir det även en promenad till Isak och säga hej och se om lyktan brinner fortfarande. Jag önskar just nu att jag valt gravsten i stället, så jag kunde ha lite lyktor och annat fint där..Varje gång jag gör min gravljus fint och har i minneslunden så slocknar det efter nån dag och försvinner.

****
Saker i går som var bra:

-Robban var precis som vanligt när jag kom hem och myste och pussade på sin matte. Lycka!
-Det var fredag, fredagar är så sköna, man har två lediga dagar framför sig.

Myyyyssss  <3



Kommentarer

  1. Du det där med nästa försök o ev väntan o sånt, har du frågat kliniken varför de vill att du ska vänta? Tänker att när man genomgått en full graviditet på 40 v så rekommenderas det att vänta minst 1 år innan man blir gravid igen. Detta för att mammans kropp ska hämta sig efter förlossning o graviditet, att kroppen ska få hämta igen all näring som gått över till fostret att alla organ ska dra ihop sig ef förlossning o annat. Alltså förlåt att jag svamlar men du är nog med på vad jag menar. Det jag läst är att man bör vänta för att öka chansen att bli gravid o att graviditeten ska stanna kvar. Tänker bara så du inte stressar o sp är din kropp inte fysiskt redo att bära en graviditet nära inpå igen?

    SvaraRadera
  2. En avbruten graviditet är inte samma sak som en fullgången graviditet. Kroppen är inte i samma skede som efter en fullgången. Det är lättare att bli gravid efter en avbruten graviditet och är ingen fara för kropp eller bebis.

    Nu har vi inte ens kommit så långt. Sannolikeheten att jag ens ska få ett plus efter 13 års försök är typ 0,5% så.....

    Jag brukar ha en lång medicinering innan det ens blir tal om FET. Så det kommer ta nån månad, så det är ju liksom inte nästa vecka precis

    Självklart stressar jag på! Jag är förfasiken 40+, jag har inte hela livet på mig.(inte tal om maken då)

    SvaraRadera
  3. Yes! Så skönt att komma igång!

    SvaraRadera
  4. Åh hurra! Har följt din blogg sedan du blev gravid med Isak men inte kommenterat ännu. Håller tummarna för att kliniken går med på ett försök nu direkt och att ni snart får ett syskon till er son. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Behöver verkligen tummar framöver och tack för att du följer med på min låååååånga resa!

      Kram

      Radera
  5. Skönt att ni snart är igång igen!

    Trist att ljuslyktorna plockas bort så fort. :(
    Kanske en dålig idé, men skulle ni inte kunna ha en fin minneshörna i er egen trädgård? Som komplement till minneslunden

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ett väldans springade till minneslunden.

      Det var ingen dum ide, ska tänka på hur den ska se ut..

      Radera
  6. Grattis till mensen! Yippie var det första jag tänkte! :D

    Jag gjorde egna ljuslyktor- sparade en massa små glasburkar. Runda, avlånga olika Gjorde en massa samtidigt, tio åt gången. Bara målade med färg och sen mönstrade med pärlemor och silver.
    Satte värmeljus i eller om de var stora nog-gravljus.
    Kan det vara något? Jag gjorde hjärtan och stjärnor på. Färg från Panduro. Skriv nämn på och be dom spara dom åt dig? Skulle det fungera? Annars var tanken fin och göra en liten minneshörna hemma inne eller ute? Vet att många har gjort det. En vägg som tillägnas med en diktvägg eller foto eller bara ett ljus. De saker man vill ha där. Isak är ju med dig i hjärtat..

    Vi spred våra döttrars aska i haven där jag är född vid Östersjön. Vi har ingen plats att gå till alls. (Det är 30 mil bort.) Vilket är skönt för oss.. vi har mycket saker och minnen hemma. En vägg med foton osv.

    Jag vet att när jag var 20-isch så sa de till mig att det var bra att vänta men hela den grejen försvann rätt snabbt när jag passerade 35. Då sa alla läkare, även IVF..vad ska du vänta på? Bli hel? Det kan du bli sen. Nu gör vi dig gravid! Så.. kör bara. Är du mogen så är kroppen mogen. Kraaam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag pyntar självaste gravljusen, men att göra egna är ju en bra idé. Jag älskar att pyssla.

      Jag har inte hittat nån bra plats inne ännu, jag har ju tavlorna med hans fötter uppsatta. Klurar fortfarande på var. Oavsett inne eller ute.

      Kram <3

      Radera
  7. Jag har problem med att skriva kommentarer i mina bärbara enheter, därför kommer här tankar om ditt och datt som du skrivit om den senaste tiden:

    Först vill jag säga grattis till att mensen är här! Hoppas att kliniken är lika redo som du är. Jag fattar precis hur du känner när du inte vill vänta en dag till, för varje gång vi misslyckades ville jag bara på det igen. Att gå och vänta och göra ingenting kändes som förspilld tid.

    Heja, heja Lilla Vilda som säljer Cecilia-mössor och samlar in pengar till er. Nu har jag beställt två mössor och väntar med spänning på dem.

    Om det är så att några av dina vänner och bekanta lyckats hitta in till bloggen och "tjuvläser" så kan man ju bara hoppas att de också berörs av dig och av Isak och donerar en slant. Så kommer det i alla fall ut något gott av det.
    Apropå donation så ser jag att du skriver om Swish eller kontonummer, men det fungerar väl med Donate-knappen också?

    Du har berört ett svårt ämne och det handlar om hur sjutton hanterar man att eventuellt förbli barnlös. Jag har inga svar på det, men jag tänkte jättemycket på det varje gång vi misslyckades. Tänkte mycket på det med vågade inte riktigt gå ner på djupet i hur det skulle kännas. Jag var jätterädd för att behöva bemöta och hantera de känslorna på allvar. Tror att det också var ett skäl till att jag direkt ville göra nya försök. Nära och kära undrade om jag verkligen orkade ge mig in i ny behandling, men det var det enda jag ville ju....

    Kram, Bollan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan inte heller kommentera med mobil eller ipad. Dumma blogspot.

      Vad roligt att du köper mössorna, de är otroligt fina!

      Donateknappen fungerar perfekt!

      Jag tänker otroligt mycket på det här med barnlösheten,jag är oxå livrädd för vad som komma skall. Jag vet inte hur jag ska hantera en sån sak. Jag vill inte förbli barnlös.

      Kram

      Radera
  8. Ang mat.. Jag prenumererar på Kokaihops mattips. Har en app i mobilen där jag samlar favoritrecepten, perfekt då man lätt kan ändra antal portioner och får rätt mått på ingredienserna. Lätt att lägga ingredienserna i appens "inköpskorg" och direkt veta vad man bör handla på affären. Till datorn får jag dagliga email med middagstips. Helt suveränt och jag har hittat många nya älsklingsrätter.

    Så glad jag blir över ditt entusiastiska inlägg. Tänk att man kan bli så glad över att mensen kommit =)..
    Nu börjar jag hålla tummarna..

    Kram från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har jag aldrig kikat på, jag ska genast spana in den. Tack för bra tips.

      Kram i massor!

      Radera
  9. Stort grattis! :-)

    Var beredd på att mensen kan vara både mer riklig och mer långvarig, men det spelar ju ingen roll. Huvudsaken den kom!

    Såhär i gravlyktstider önskade jag också att jag hade haft en grav. Men så kom "lösningen" automatiskt. För ett par veckor sedan dog kompisen till min gamla kanin och vi grävde ner henne under ett av våra äppelträd. För att hedra henne hängde jag upp en ljuslykta i trädet. Vi ser lyktan inifrån huset och gammelkaninen ser den från sin bur. Så nu för tiden tänder vi ljus både för Mimmin (kaninen) och Blixta här hemma. Gravljusen brinner oavsett väderlek i lyktan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men nää. Inte det oxå! Några dagar är alldles lagom att ha mens ;)

      Bra idé! Vi har ett litet träd här utanför den kan hänga. Får klura lite..

      Radera
  10. Åh, så bra!!!! Tänk att man kan önska att få detta igjen... Har du tänkt att köra på med samma mediciner som sist, eller? Avväntar du Riga¨s svar först?

    Jag kan tänka mig att det är både positivt och negativt med en gravlund. Om du tänker att göra en minneslund inne hemma så har jag ett tips. Jag fick något som heter dopbrädor till mina två killar när de blev döpta. Ja, jag förstår ju att det inte är samma sak. Men man kan beställa vilken text man vill på brädorna, och du som är så duktig kan ju kanske göra själv. De är i alla fall vackra, och fina att hänga på väggen. Sammen med fotavtryck m.m. Se på hemsidan www.vitaunika.se
    Så fint att Robban är sig själv igen. Kärleken man får tillbaka från ett husdjur är absolut något man blir beroende av!
    Vi har dessverre inte 12 stk här i huset, så jag tror jag öppnar en påse cheese doodles själv :)
    Kram
    Ahm 66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte nog samma som förra gången, börja tidigare samt antibiotika.

      Jag har varit och kikat på sidan. Jättefina!

      OMG! En hel påse??

      Kram

      Radera
  11. Vad bra att mensen har kommit. Så detta betyder att du får ett embryo insatt i december eller januari?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering