Förbaskade ungar & efterlysning

Överallt är dem, de goa bebisarna, de söta barnen och de roliga aktiviteterna som man bara kan göra när man har barn. Måste barn vara så goa?

Den där klubben där vi ofrivilligt barnlösa aldrig får tillträde till. Vi får stå vid sidan om och titta på. Lida. Vänta på att livet ska börja.

Jag sitter just nu och tittar på nyhetsmorgon där barnen gör roligt halloweengodis, klär ut sig och myser. Det kniper i mitt hjärta när jag tänker hur de stolta går på sin första spökfest och föräldrarna är stolta och såå engagerade.

Och här sitter vi med våra katter i regnet och önskade att livet var annorlunda. Överallt så påminns ju jag över att vi inte har barn, läsa en tidning, titta på tv, samtalet i fikarummet. Det är nästan en skam, tabu och en stor sorg att inte ha barn och inte kunna få delta i samhället.

Nu ska vi ta en ordentlig söndagspromenad och gå förbi Isak och hälsa på honom. Se om hans ljus fortfarande lyser.

Syster ringde nyss, jag saknar dem. Det är jobbigt att ha sin familj så långt bort och inte kunna få vara med i deras vardag, få dela sorg och glädje och känna sig som en familj.

Jag tror att vi inte har nån familj runt om oss, spär på ännu mer att det gör så ont att vara barnlös. Jag vill så gärna vara en familj, ha en familj och inte känna mig så ensam. För även om jag har maken så känner jag mig ensam.

Undra om jag kommer bli en satkärring? En bitter sån? Jag tror tyvärr jag redan har börjat, i går vid godiset i affären skulle en liten kille ta/sno godis ur smågodishyllan. Jag sa till att så får man inte göra, vilket gjorde att han grät stora tårar och blev bortburen av sina föräldrar.

ooops.

****
Fantastiska stall, tänk att några timmar där gör att allt annat bara försvinner, det finns bara hästar och fokus på nuet. Vi red ute bland stock och sten i skogen, solen lös lite mellan molnen och det var alldeles vindstilla. Det är nästan magiskt att rida ute.

I går fick jag en ny häst som jag inte ridit förut, svart och väldigt energi, han var så mysig och vacker.

Eller ja, när hästen halkar runt och man tror man ska trilla av, vi rider in i häcken på den framför hela tiden, fryser om händerna för att jag glömt vantarna så är det inte tipptopp. Men lyckan att bara vara i nuet överväger allt.

Bästa fd ridkompisen ska skaffa ponny åt sin dotter som är 7 år. Vilken lycka! Tror även jag kommer bli inblandad på ett hörn när de reser bort osv, men ändå!!
Åh, vad jag önskar jag också hade en dotter som älskade stallet. I går hade mitt nya stall film och taco kväll, rykttävling och jag hade gjort allt för att vara 11 år och få vara med, men genom sina barn får man ju automatiskt vara med på sånt.

****
Nu ringde bästa grannen och undrade om vi kunde vara hundvakt, gå en promenad med hunden. Såklart vi vill, hunden är så mysig och jag älskar ju dem grannarna.

Så nu blir det långpromenad med hund om nån timme.

****
Jag måste göra nåt åt jobbet, nu har jag tänkt på jobbet hela helgen. Bedrövligt.

Nån som har ett jobb till mig? Jag kan göra det mesta- är energisk, punktlig och organiserad. Kontor, ekonomi eller växel, sopor, kundtjänst, djur, natur och samtal, vård, skola och myndigheter.

Nån? Hallå? Efterlyser desperat jobb.

****
Bra saker i går:

-Ridningen, hästarna
-Myset med make, god mat och bra film

Jag är ju ingen toppfotograf men man ser ju att det är en häst.

Svårt att rida och ta kort samtidigt




Kommentarer

  1. Om du trollar fram ett jobb åt mig så kanske jag kan göra detsamma? ;-) Jag har det också väldigt tufft på mitt jobb, även om det verkar vara rena drömjobbet jämfört med dig... Men de allra flesta på mitt jobb söker annat, enda anledningen till att personalomsättningen inte är högre är att konkurrensen om andra jobb är så hård. Vi har dock ett antal genom åren som har sagt upp sig utan att ha något annat jobb att gå till. Jag börjar bli riktigt desperat, är en av dem som har jobbat längst och jag orkar verkligen inte mer! Söker allt jag kan hitta och inte hitta, ringer nämligen även runt till olika företag och organisationer och hoppas på napp. Men det är tufft. Många företag som varslar och då är det ju svårt. Förstår att du inte har så mycket energi just nu men du kanske skulle testa att ringa runt du med om du orkar? Fråga tidigare kollegor som slutat om det finns plats även för dig? Önskar dig stort lycka till! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kanske ska byta med varandra? ;-)

      Tror att en skola på mitt gamla jobb söker folk, men vill jag verkligen in i den karusellen igen?
      Kram o lycka till med jobbsökandet!

      Radera
  2. Jag tror inte att du kommer bli en "bitter satkärring" som du skriver. Du genomgår en svår period i livet och hanterar just nu en av de största sorgerna jag tror en människa kan uppleva. Du kommer uppleva känslomässiga reaktioner du inte är beredd på, även i mötet med andra pga. din sorg.

    Apropå systern m. familj, kanske ni skulle ta en weekend du och maken och åka och hälsa på dem ? (vet ej hur långt bort de bor).

    Ta hand om dig! /Uppsalamamman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vi gärna vilja men vi har katterna. Vi syns ändå en del men vi är ju ändå bara besökare.

      Inte det där vardagliga som jag saknar.

      Kram

      Radera
  3. Nej jag tror absolut inte att du blir en satkärring, du som är så go och fin! Vad tråkigt att ni inte har någon familj nära er :(

    Kramar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Makens föräldrar är ju döda och mina..ehh..räknas inte.

      Sen har vi inga andra :(
      Kram

      Radera
  4. Dina känslor och reaktioner är helt normala, jag var fruktansvärt bitter när jag mådde som värst, och du är inte ensam i de känslorna. Men för mig kom en vändpunkt tillslut, då bitterheten vände till acceptans. Tomheten kommer nog alltid att finnas kvar men man fyller den med nya glädjeämnen i livet som man får fokusera på. Ta en dag i taget och var bitter ett tag iaf! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår det men det gör inte saken lättare. Usch.

      önskar jag kunde acceptera den resan och tortyren att vara barnlös. Det hands vart så mkt enklare då.

      Kram

      Radera
  5. Man är inte en satkärring för att man säger åt barn i affären. Det hade jag uppskattat som förälder. Och jag tror inte du sa det på ett elakt vis. /tvåbarnsmamma som hejar på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag sa på ett snällt sätt. Men jag fick ändå dåligt samvete. Och förut skulle jag inte ens sagt nåt.
      Eller brytt mig.

      Radera
  6. Du kanske kan titta på kriminalvården? Jag bor i Nyköping/Sörmland och här brukar det belönas personal, Sthlm har både häkte, anstalt och frivård. Det är ett tufft men utvecklande och roligt jobb. Lycka till.

    Kram Ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kikade men inte en enda här. Men det skulle varit ett jobb jag skulle gilla,
      Alla brukar säga att jag skulle blivit polis, militär eller liknande. :)

      Radera
    2. Ring deras hr ändå! Det är ett roligt jobb, spec om man kan sätta gränser samtidigt som man är personlig och det låter som ett jobb för dig! Jag har bara namn på personalavdelningen här (i Nyköping) men det är kanske lite långt bort? Säg till om du vill att jag mejlar till dig :)

      Radera
  7. Det var mycket barnfokus på dagens nyhetsmorgon. Till och med min syrra kommenterade det.

    Jag hoppas att du hittar ett nytt jobb snart.

    SvaraRadera
  8. Jag har ingen relation alls till Halloween, varken som förälder eller som ofrivilligt barnlös. Det är ett tillfälle att få tag i pumpakläder till Pumpan (hennes magnamn) - det är allt...

    Däremot har jag som förälder en varm och innerlig relation till Allhelgonaafton. Till att gå i ljushavet med lite rökig andedräkt och se alla andra människor vandra stillsamt med sina ljus i minneslunden, hälsa på grannarna däruppe och dricka kaffe i termos. Det är något fint som första barnet gav mig - den fina stunden däruppe. Förra året hade lillasyster precis blivit en "vanlig bebis" som sov i vagnen och accepterade finutflykt av det slaget; jag vet inte riktigt hur det kommer att vara i år. Men jag hoppas ;-) För åh vad jag älskar vår kyrkogård den kvällen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller, men jag skulle vilja ha.

      Fast det är inte riktigt det som är poängen, det är allt roligt man kan göra med barn. Som det är lite svårt att göra själv.

      Det ska bli mysigt att få se allt det du beskriver på allahelgona, såklart vi ska till Isak då och tända ljus.

      Radera
  9. Jag minns hur utanför jag kände mig innan Alex kom, det var som att man hela tiden i samhället blev hånad om man var barnlös... Man ville så gärna gå vara med i familjegemenskapen..

    Varje dag tänker jag på dig och hoppas, ber och håller tummarna för att ni snart ska få hålla Isaks lillasyskon i famnen.

    Massa varma styrkekramar <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering