Tvivel och äktenskap

Alltså. Det här var ju inte roligt. Jag blev otroligt ledsen, besviken och alldeles kall.

Jag har nämligen hittat jobb som passar mig perfekt, jag hörde med dalakompisen och hon sa att passade mig och det är en väldigt bra arbetsplats. Så jag sa till maken -"vad roligt, det är ju perfekt, då söker jag". Jag kan bo hos dalakompisen tills vi hittat hus.

Men då är han tydligen alldeles tveksam, han är ju inte talets man men kläckte ur sig att han trivs ju på sitt jobb, bo här och nu blev det ändå lite hastigt.

Det är det jag har haft på känn hela tiden. Han tycker livet är alldeles perfekt som det är. Han är nöjd med livet och vill ha det så här till pensionen (mina ord inte hans)

Jag sa att hade det varit tvärtom hade jag gjort allt för att vi skulle komma i väg, det är ju med han jag vill leva och jag hade inte ens tvekat.

Så då sa jag om våra alternativ:

1. Jag flyttar, han är kvar. Skilsmässa, köpa ut mig?
2. Jag flyttar först, han sen eller veckopendlar.
3. vi flyttar inte.

Han svarar liksom inte, han vill inte diskutera utan säger att det är svårt.

Jamen,  va fan är svårt? Då betyder jag tydligen inte så mkt för honom som jag trodde, han kan ju omöjligt älska mig. Han kan tom tänka sig att stanna kvar här. Vårt äktenskap betyder alltså ingenting.

Jag säger att vi måste prata om det här, för det här gör mig ledsen och det sårar mig. Det blir som ett stort svart moln mellan oss. Jag blir sur och ledsen och han låtsas som det regnar.

Jag trodde vi hade en plan. Men det hade vi tydligen inte.




Kommentarer

  1. Jag önskar jag kunde skriva något som kunde hjälpa. Jag hoppas att ni löser detta på något sätt.

    SvaraRadera
  2. Usch, vad svårt. Jag tänker att för en del personer är strategin att undvika att ta beslut, också ett sätt att ta beslut. Det låter lite som om din man vill ge dig ansvaret att bestämma hur er framtid ska bli, men det är min tolkning.
    Jag har en vän som trodde att hon och hennes man bestämt sig för att flytta till annan ort tillsammans. Hon flyttade före och sen skulle han komma. Men då var det bara så att han inte ville, han hade ändrat sig. Att bo kvar blev för honom viktigare än förhållandet. Jag säger inte att det alls skulle vara så i ert fall. Men det verkar som om det kan vara svårt för en del personer att lämna en trygg plats och sammanhang, till förmån för en relation.
    Jag hoppas att din man bara behöver lite extra betänketid och att ni kan prata igenom det hela ordentligt sen. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så är det. Med det mesta faktiskt,

      Ja, tanken har slagit mig med,

      Kram

      Radera
  3. Oj, ni behöver verkligen prata! Han får nog lov att tala ur skägget, berätta hur han känner och vad han vill.

    Berätta vad man vill är ganska viktigt, vi gjorde ett ganska organiserad snack om vad vi vill - för ett par veckor sedan. Vi skrev ner vår utopi när det gäller bland annat var och hur vi vill bo. Kanske hamnar vi inte där men det gör att vi måste fundera på vad vi verkligen vill och vi blir varse hur den andra tänker, vi börjar diskutera kring boende. Vi funderade på en massa andra områden också. Jättebra. Ett tips kanske. Vi ska följa upp det här snart, över ett glas vin (fast jag planerar ju att bl gravid så jag får dricka vatten :)).

    Hoppas ni bara är lite på olika tankeställen.

    Skickar kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast vi har ju pratat. Det här är dessutom så vi kommunicerar. Mer än så här går inte att få ur min man. Så här har det varit i 20 år.

      Kankse jag ska prova ditt tips.

      Kram

      Radera
  4. Jag önskar jag kunde svinga mitt spö så att karln börjar prata ordentligt.
    Jag tycker Jeane Quidotes förslag var bra. Kanske tycker han att det är lättare att skriva ned vad han vill i framtiden, var han vill bo, jobba med m.m. Så kan man sedan samtala runt detta.

    Det är jobbigt att lirka och tolka. Ni måste försöka prata ut ordentligt.

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra :-)

      Längre än så här kommer jag nog inte.

      Kram

      Radera
  5. Först - förlåt f stavfelen sitter på telefonen...
    Jag lider med dig men samtidigt förstår jag honom - jag är ju osså gift med en mussla.. Kan du verkligen tänka dig att flytta utan honom? Jag tror absolut han flyttar med dig vart du vill OM du är beredd att ge honom tid... Du vet ju mycket väl att han älskar dig och att ert ältenskap betyder massor för er båda. Bli arg på mig om du vill men jag tycker du är lite orättvis som pressar honom till flytt (innan åtm en av er har jobb där) även om jag självklart förstår att en av måste agera o ta tag i livet - för du mår ju inte bra och behöver ta beslut om framtiden. Helt klart är att han måste öppna sig, ni behöver prata ordentligt om framtiden och hur ni kan hitta en tillvaro där båda trivs. Hoppas ni reder ut det snart!
    Varma kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår hur du menar. Kanske du har rätt. Men det här har varit på gång länge och jag har gång på gång förklarat hur jag känner, hur jag tänker.

      Men att kännas sig ensam i sitt äktenskap är inte kul. Han var annorulnda förr. Inte alls som nu. Det märks oxå att han är äldre.

      Kram

      Radera
  6. Om du FÅR jobbet... då kanske saken ställs i ett annat ljus? Lycka till.

    SvaraRadera
  7. Nu blir jag lite sen med att kommentera men jag hoppas att du läser. Min man klarar inte heller av snabba beslut, men om man ger honom tid att smälta saken så brukar det gå bättre. Kanske är din man likadan? Kanske skulle en lösning vara att du söker jobbet och om du får det så flyttar du på prov. Skaffa en lägenhet däruppe och pröva på livet där. Ett sabbatsår för du kan kanske ta tjänstledigt från ditt nuvarande jobb. Maken kan du eller han pendla på helgerna sen får ni se hur ni gör. Bara en tanke för jag tror inte att du är helt lycklig nu och man ångrar bara saker man inte vågade göra inte det man gjorde.kram Lina

    SvaraRadera
  8. Hej,
    Jag kom in på din blogg av en slump för någon vecka sedan.Det kan ju gå åt två håll, endera så inser ni att ni inte vill hålla ihop när ni har testat på att vara ifrån varandra eller så inser ni att ni hör ihop och att ni blir starkare av detta. Jag förstår att det känns läskigt! I slutändan så kommer det att bli det rätta beslutet naturligt...

    SvaraRadera
  9. Kära du - ett sent svar från mig med.

    Jag får känslan av att det han tycker är svårt är att han älskar dig och vill leva med dig, men att han faktiskt trivs i ert hus och med det liv han lever här. Att flytten kanske är något du vill mer än han. Vet inte alls om jag har rätt - allt blir ju tolkningar av dina ord, men jag får liksom den känslan av hans undvikande att prata om det och att han säger att det är svårt.

    Att hans dröm är kanske att ditt byte av arbete nu ska göra att du mår bättre i den situationen och att ni förhoppningsvis nu även blir med barn. Men kanske att han vill bo kvar?!? Att han känner att han ger upp mycket han trivs med med en flytt?!?

    Jag bara spekulerar, men det känns inte som om du behöver tveka om kärleken.

    Vore ju dock bra om du kunde få ur honom hur han känner och vad han tänker och tycker. Vad händer om du tar det vid ett tillfälle när han mår riktigt bra och ni har tid - och så ställer du en väldigt öppen fråga om hur han ser sig framtiden? (Kanske säga att du fick en känsla av att han inte vill flytta om han undrar varför du frågar.) Låta honom leda samtalet framåt. Är han väldigt "musslig" - ställa ja/nej-frågor - vill du flytta? vill du bo kvar? o.s.v.

    Hoppas ni når fram till varandra i detta!

    Många kramar och tankar från mig!

    SvaraRadera
  10. Ni har klarat att ta er igenom så mycket, hoppas ni hittar en väg som funkar för er båda. Du ska alls inte behöva känna dig ensam i förhållandet - det kan verkligen vara mycket jobbigt när de inte vill prata :-( Hur ska man veta vad de vill och tycker? Tycker Ahns som vanligt har många bra tankar. Försök nu fokusera på resan och nuet så får det andra komma sen.
    Kramar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering