Förnedring

Jag fattar inte varför alla läkare jag träffar är ena riktiga arslen. Varje gång jag går från läkaren har jag en känsla av att jag stört, att det jag kom med inte är viktigt.

Så var det även idag, han kunde inte för sitt liv förstå varför jag var där. Han tyckte proverna var bra, de låg nära gränsen men han brukar se värre! jag sa att det var min gyn som skickat mig och hon tyckte proverna låg lite väl nära.

Så kände han på min hals och tyckte min hals (sköldkörteln) va tjockare än var som är normalt, men det var ingen fara, så är det ibland. (va? Är det nåt fel på den? Hur kan han negligera den?)

Men så sa han att vi skulle ta blodprover för säkerhetens skull.

Jo, där stack de mig 5 ggr! I armar och händer. Så jag blev alldeles svettig och fick ligga ner.

Bra början på dan och så less jag blir på läkarkåren.

Kommentarer

  1. Skriv en egen remiss till endokrinolog eller kolla upp var det finns doktorer i din närhet som kan det där med sköldkörteln... inget att leka med om man vill bli gravid inte! Finns ju till och med en sköldkörtelförening som kämpar för sköldpaddor. Och läkare som går på provsvar enbart ger jag INTE mycket för - hm! Med det sagt ska jag till min endokrinolog om ca två veckor, ska blir mindre kul för jag är så trött, tror inte mina provsvar bra inför IVF nr 3! :(
    Kram E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egen remiss? Vad är det? Har du bra tips på vars jag ska kolla?

      Tack o kram

      Radera
  2. http://www.skoldkortelforeningen.se/

    Egenremiss kan vem som helst skriva, http://www.svt.se/2.22620/1.1949003/svt.se/agenda. Jag vet dock ingen bra läkare i dina trakter men det kan du nog googla fram på nätet!
    Kram och jag hoppas det är till någon hjälp. E

    SvaraRadera
  3. Att man jämt skall behöva kämpa med dessa läkare. Först skall man hitta någon som överhuvudtaget vill ta emot en o sen gör de inte det man ber dem om. Som om inte hela barnlösheten vore påfrestande nog.. Kan de inte bara hjälpa till då? man blir matt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med, finns det inga empatiska läkare? Som vill vårt bästa?

      Radera
    2. Eftersom sköldkörtelproblem mest drabbar kvinnor så räknas vi inte som så viktiga. Jag funderar ofta på varför inte transplantation av den genomförs. Allt styrs ju av denna lilla körtel! Hade det varit en vanlig manlig åkomma tror jag att det hade funnits mer än ett läkemedel dessutom! Suck.. jag går verkligen igång på puckade läkare. Kram E

      Radera
  4. Hej! Jag har inte kommenterat hos dig tidigare och hittade din blogg ganska nyligen. Ville bara tipsa lite, vad jag förstår så av tidigare inlägg om efterlysning av gyn så bor du också i Stockholm? Jag har pcos och är nu gravid efter triopel pergotime, ovitrellespruta, metformin och levaxin (usch det låter mycket). Det jag ville säga är att ingen läkare kollade det där med sköldkörteln trots frågor från mig och en del symtom som kunde tyda på behov av levaxin. Sen började jag gå på Mamamia östermalm där min gyn genast kollade upp mina värden och skrev ut levaxin. Vet inte om det hjälpte till att bli gravid, men känner mig i alla fall piggare och gladare. Hoppas att dom tar dig på allvar, någon måtta får det ju vara!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och hjärtligt välkommen hit!

      Åh, tack för tips! Men tyvärr är det få som vill hjälpa till med äggdonation, det är lite tabu över det hela.

      Radera
  5. Det känns som läkare kan bete sig hur som helst bara för att de vet att man är beroende av de. Man blir så trött! Man har ju inte jättemycket energi över direkt...
    Om de som tar prov på dig inte redan värmer dig innan de tar prov på dig så be de göra det. Man tjänar jättemycket på att göra det. Annars får du väl ta en tripp till mig ;)

    Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering